کیک اسفنجی آسان

این کیک اسفنجی نرم، پف دار و مرطوب مانند هوا سبک است! این یک دستور ساده برای کیک اسفنجی اولیه است که با موادی از جمله آرد کیک، تخم مرغ زده شده و شکر درست شده است.

کیک اسفنجی آسان
کیک اسفنجی آسان

این کیک فوق‌العاده پف‌دار، نرم، مرطوب و سبک است که می‌توان آن را با هر فراستینگ و پر کردنی استفاده کرد.

این کیک را می توان به صورت لایه برش داد و به عنوان پایه ای برای هر کیک لایه ای استفاده کرد که آن را برای هر مناسبتی از جمله تولد، کریسمس، یلدا، روز پدر، روز مادر و دیگر تعطیلات عالی می کند! 

کیک اسفنجی آسان با بافت سبک و پف دار که بصورت ورقه ای بریده شده است.
کیک اسفنجی آسان با بافت سبک و پف دار که بصورت ورقه ای بریده شده است.

کیک اسفنجی چیست؟

کیک اسفنجی یک کیک سبک و مطبوع است که به جای مخمر با تخم مرغ زده شده خمیر می شود. گاهی برای حجم بیشتر بیکینگ پودر اضافه می شود. تخم‌مرغ‌های زده شده به‌عنوان عامل افزایش دهنده عمل می‌کنند و به کیک بافت نرم و سبکی می‌دهند.

انواع مختلفی از کیک اسفنجی وجود دارد: کیک شیفون ، کیک رول سوئیسی ، کیک کاستلا، کیک غذای فرشته، کیک جنوایز و کیک اسفنجی ویکتوریا. اگرچه از مواد مشابهی استفاده می شود، اما با تکنیک و پر کردن کمی متفاوت هستند.

زمان آماده سازی 10 دقیقه

زمان پخت 25 دقیقه

زمان کل 35 دقیقه

مواد لازم

مواد لازم برای یک کیک اسفنجی بسیار ساده است:

مواد لازم برای کیک اسفنجی
مواد لازم برای کیک اسفنجی

مواد خشک

  • ۱ فنجان آرد کیک
  • ⅞ فنجان شکر سفید – تقسیم شده
  • ½ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • ½ قاشق چایخوری کرم تارتار – (اختیاری)

مواد مرطوب

  • ۶ عدد تخم مرغ – سفیده و زرده جدا شده
  • ⅓ فنجان روغن نباتی
  • ۲ قاشق غذاخوری آب
  • ۲ قاشق چایخوری عسل
  • ½ قاشق چایخوری عصاره وانیل

آرد کیک – این به آرد بافت سبک تر و ظریف تری در مقایسه با آرد همه منظوره می دهد.

تخم مرغ – تخم مرغ زده شده به این کیک حجم می دهد.

شکر – برای بهترین نتیجه از شکر سفید دانه ریز استفاده کنید.

روغن نباتی – این به مرطوب و غنی نگه داشتن کیک کمک می کند.

بکینگ پودر – این به کیک حجم بیشتری می‌دهد و بالا می‌آید.

طرز تهیه کیک اسفنجی آسان

سفیده تخم مرغ را بزنید

  • فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. با استفاده از همزن یا همزن دستی، سفیده تخم مرغ را با خامه تارتار (در صورت استفاده) با حرارت زیاد بزنید تا کف کند. در مرحله بعد، ⅓ از مقدار شکر را اضافه کنید و با همزن بزنید تا قله سفت شود. هنگام بلند کردن لیسک، به دنبال آن باشید که نوک آن کمی پایین بیاید. کنار بگذارید.⅞ فنجان شکر سفید،۶ عدد تخم مرغ،½ قاشق چایخوری کرم تارتار

مخلوط زرده تخم مرغ

  • در یک کاسه بزرگ، زرده تخم مرغ، ⅔ شکر، نمک، آب، عسل و وانیل را اضافه کنید. آنقدر هم بزنید تا وقتی که لیسک را بلند می کنید، نوارهای پفی و زرد کم رنگی تشکیل شود. روبان باید ۳ تا ۴ ثانیه باقی بماند. نصف سفیده تخم مرغ را به مخلوط زرده اضافه کنید و به آرامی هم بزنید.⅞ فنجان شکر سفید،¼ قاشق چایخوری نمک،۶ عدد تخم مرغ،۲ قاشق غذاخوری آب،۲ قاشق چایخوری عسل،½ قاشق چایخوری عصاره وانیل

مواد خشک و روغن را اضافه کنید

  • خمیر را درست کنید: آرد و بکینگ پودر را در مخلوط زرده تخم مرغ در سه قسمت الک کنید و بعد از هر بار به آرامی تا کنید. بعد روغن نباتی را اضافه کنید. نکته: برای کمک به ترکیب بهتر روغن، قبل از اضافه کردن، چند قاشق از خمیر را با روغن مخلوط کنید.۱ فنجان آرد کیک،½ قاشق چایخوری بیکینگ پودر،⅓ فنجان روغن نباتی
  • ½ باقیمانده سفیده تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود و مراقب باشید که خمیر خالی نشود.

پخت

  • دو قالب کیک ۶ اینچی را با کاغذ روغنی در کناره ها و کف آن بپوشانید . خمیر را بریزید و تابه را دو بار بکوبید تا حباب های بزرگ هوا خارج شوند. حدود ۲۷ تا ۳۰ دقیقه تا زمانی که خلال دندانی که در مرکز فرو کرده اید تمیز بیرون بیاید و پوسته آن قهوه ای طلایی با مرکز برجسته شود بپزید. 
  • تمام کاغذ روغنی را بردارید و قبل از برش بگذارید روی توری خنک کننده کاملا خنک شود. از تراز کننده کیک برای برش های یکدست استفاده کنید. با خامه فرم گرفته و میوه سرو کنید یا یک کیک چند لایه درست کنید. لذت ببرید!

.

عکس های گام به گام

آموزش گام به گام طرز تهیه کیک اسفنجی
آموزش گام به گام طرز تهیه کیک اسفنجی

حجم کیک در حین پخت افزایش می یابد و پس از پخت، پوسته قهوه ای طلایی رنگی به خود می گیرد. تمام کاغذ روغنی را بردارید و بگذارید روی توری خنک کننده کاملا خنک شود.

دو عدد کیک اسفنجی روی توری پخت و پز با سطح قهوه ای طلایی
دو عدد کیک اسفنجی روی توری پخت و پز با سطح قهوه ای طلایی

استفاده از کیک اسفنجی

از این دستور ساده به عنوان پایه ای برای هر کیک لایه ای یا حتی کیک رول استفاده کنید! در اینجا چند ایده وجود دارد:

  • رول کیک
  • کیک رول شکلاتی
  • کیک تولد
  • کیک های مناسبتی

نکات حرفه ای

  • از زدن بیش از حد سفیده های تخم مرغ خودداری کنید زیرا باعث می شود کیک گلوله ای با حباب های هوای زیاد ایجاد شود. وقتی لیسک خود را بلند می کنید، می خواهید نوک قله کمی پایین بیاید. سفیده تخم مرغ زده شده دانه دانه و گلوله به نظر می رسد.
  • مخلوط زرده تخم مرغ را با سرعت بالا مخلوط کنید. زمانی آماده است که یک دنباله روبانی تشکیل دهد که وقتی از لیسک بیندازید سه تا چهار ثانیه طول بکشد.
  • هنگام اضافه کردن روغن نباتی، ابتدا کمی از خمیر را مخلوط کنید. این به ترکیب روغن بدون تخلیه خمیر کمک می کند.
  • پخت کیک اسفنجی زمانی انجام می شود که خلال دندانی که در مرکز آن قرار داده شده تمیز بیرون بیاید. به دنبال یک مرکز برجسته و یک رنگ قهوه ای طلایی باشید.
  • قبل از برش صبر کنید تا کاملا خنک شود. این کمک می کند تا لایه های صاف و یکنواخت بدون پارگی داشته باشید.
  • بهترین راه برای برش لایه ها استفاده از چاقوی کیک یا هر چاقوی بلند و نازکی با لبه دندانه دار است. همچنین می توانید از تراز کننده کیک برای برش های یکدست استفاده کنید.